8 Mart 2014 Cumartesi

Fındıklı cake pop, top kek karışımı bir şey!:)


Cake pop henüz denemediğim bir tatlı çeşidi. Pasta ve kurabiyelerden farklı tatlı yapma fırsatı bulamıyorum. Ama bu aralar işe gitmesem de evde bütün gün tatlı yapsam havasındayım. Denemek istediğim birçok tarif var. Cake poplar, macaronlar yapmak istiyorum.:) Ama bunları yapabilmek için gece mesaileri yapmam gerekiyor:D 
Neyse ki çok sevdiğim ailem ve dostlarım için iki arada bir derede denemeler yapıyorum. Kalabalık bir çevrede olmak bana, ikram bahaneleri yaratıyor:D Kendimi mecbur hissettiğim için mesailere kalabiliyorum;) Tabi ki kısıtlı zamanda olunca pratik çözümler bulmaya çalışıyorum


Bugün paylaşacağım cake pop tarifi, evde herkesin herhangi bir kek ile yapabileceğiniz bir uygulama. Şekilli cake popların yanında top kek de diyebileceğimiz bir tarif. Cake pop için ne kek kalıbı ne cake pop makinesine ihtiyaç var. Evde yaptığınız bir kek ve çikolata ganajı ile şekillendirebilirsiniz. Ben bu denemeleri, pasta yaparken artan kek ve pasta kreması ile hazırladım. Elinizde sade, portakallı kek varsa da farklı bir aroma olur. Veya özellikle top kekler için bir kek hazırlayabilirsiniz. Benim kullandığım kek çikolatalıydı.


Hazırlanışı;

-Öncelikle kekleri (hazırladığım kek çikolatalı kekti.) ufalayın. Bunu yaparken rondo kullanabilirsiniz. Ben elle ufaladım. 
-Keklerin içerisine pasta ganajı ekledim. Ganaj, yoğun çikolatalı olursa hazırlanan top cakeler sağlam olur. Benim kullandığım ganaj, 1 birim kremaya 3 birim bitter çikolata ile hazırlanıyor. Bu ganaj tarifi, aynı zamanda şeker hamuru kaplanacak pastalarda da kullanılıyor.
Ganaj illa bitter çikolatalı olmak zorunda değil. Beyaz çikolatalı da yapılabilir. Farklı damak ve göz zevkine göre malzemeye karar verebilirsiniz.
-Bu karışımın içerisine petibör bisküvi ekleyin. Bu aşamada bisküviyi eklemezseniz de olur. Benim petibör bisküvinin aroması hoşuma gittiği için ekledim. Bisküvi pastası ve browni arasında karar veremeyeceğiniz bir tat oluyor. Bu tarif sizin isteğinize göre de çeşitlenebilir. Mesela, sade kek ile yapıyorsanız aroma olarak tarçın ekleyebilirsiniz.Veya burçak bisküvi de eminim harika olur.


-Karıştıracağınız malzemeleri hazırlayıp yoğurun. Ganajın biraz soğumasını bekleyin. Tam sertleşmeden keki minik minik yuvarlayın. Biraz sıkı yuvarlamak gerekebilir. Ben yuvarlaklar hazırlarken içerisine bütün fındıklar yerleştirdim ve fındıkların çevresine karışımı yuvarladım. İsterseniz içerisine kurutulmuş meyve yemişleri de koyabilirsiniz.
-Yuvarlakları bir tepsiye dizin. Çikolata ganajının iyice donmasını bekleyin. Yoğun çikolata içeren ganaj soğudukça sertleşecek ve toplar dağılmayacak kıvama gelecek.


Bu aşamadan sonra, arzunuza göre her türlü  süsleme yapılabilir. Direk topların üzerini hazır şekerlerle veya fındık parçaları ile de süsleyebilirsiniz. Veya erimiş çikolataları renklendirerek topları, çikolataya batırıp çikolata kaplayabilirsiniz. Tamamen yaratıcılık ve damak zevkine bağlı bir aşamadayız. 
Ben elimde şeker hamuru olduğu için şeker hamuru ile kaplamaya karar verdim. Kek toplarını, tomurcuk çiçek şeklinde renkli şeker hamurları ile kapladım. (Bir miktar şeker hamurunu merdane ile açın. kek topları ortasına yerleştirin ve şeker hamurun fazlalıkları bir tarafta toplanacak şekilde kaplayın. Basit bir çiçek tomurcuğu yapmış olduk:))
Gelelim deneysel çalışmama;
Bazılarını tamamen yuvarlak şekilde kapladım.. Daha sonra bu yuvarlakları, erittiğim sıcak süsleme şekerine batırıp uçlarını uzatmaya çalıştım. Tamamen deneysel bir çalışma oldu:) Tel şeker yapımında kullanılan şekeri eritip yuvarlakları içine bandırdım, Aşağıya sarkıtarak uzamalarını bekledim. Bunu yapmak o kadar eğlenceli ki anlatamam:D Ama topları zapt etmek  oldukça zor. Kayıp gidiyorlar. Sıcak şeker ile beraber şeker hamurları eriyerek aşağı akıyorlar. Kısa bir süre sonra da donuyorlar. Ve topların ucunda renkli tel şekerler oluşuyor. 


Bu aşamada şekerin bol olması ve iyice akışkan olması önemli. Toplar eriyen şekerin içine tamamen gömülecek şekilde batırılmalı. Yoksa şeker hamurları düzgün şekilde şekerle kaplanmıyor. Bu şeker oldukça hızlı donduğu için hızlı hareket etmek gerekiyor. 
Tabi ki bu bahsettiklerimi, ilk deneyimimden gördüklerimle yazıyorum. Ben de ilk kez deniyorum ve çok başarılı olduğum söylenemez. Topların büyük bir kısmını, akıtıp bozdum:D. Elimde yetersiz miktarda süsleme şekeriyle bu deneyi yapmak, bana malzemenin değerini hatırlattı;). Başarılı olmak için malzemen bolca olmalı:D Ben bu deneyimden sonra yaptığım hatalarla size yardımcı olmaya çalıştım. Zaten fotoğraflarından da göreceğiniz gibi tamamen şeker kaplı düzgün toplarım bir veya iki tane:)))

 Yapmak istediğime en yakın deney ürünü...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder